Pocta pro Matušku! Excelentní Bohuš Matuš ho kdysi rozplakal

Waldemar Matuška (†76) by koukal! Na galakoncert k jeho nedožitým 90. narozeninám v Divadle Broadway si jeho žena Olga (73) a průvodkyně večerem Helena Vondráčková (75) obuly vysoké a třpytivé kozačky. Na pódiu to v nich během večera pořádně rozjely. Ovšem největší radost by měl z Bohuše Matuše (49). Jednoznačně!

Matuškův nástupce přímo exceloval a sklidil frenetický potlesk. Však mu to vlastně Walda předpovídal. „Waldemara jsem měl a mám rád. Jeho zpěv byl pohlazením pro duši. Osobně jsem se s ním poprvé potkal v roce 1997 v Semaforu,“ začal zpěvák vzpomínat na legendu.

„Na konci představení, v němž jsem účinkoval, jsem Waldovi zazpíval jeho Slavíky z Madridu a on se rozplakal. Úplně mě to dostalo,“ vyprávěl Matuš a pokračoval: „Řekl mi: Bohuš, tvůj hlas mi připomíná ten můj, když jsem byl mladý. Je tvojí povinností zpívat mě dál, protože to, na rozdíl od jiných, opravdu umíš!“ vyznamenal a de facto ukázal na svého nástupce Waldemar. A on jeho odkaz naplňuje bezezbytku.

V hledišti vyprodaného Divadla Broadway usedl také dlouholetý kamarád Matuškových Kristián Kodet (74) i Matuškův syn Mirek (68) z prvního manželství s Jiřinou, zdravotní sestřičkou z karlovarské nemocnice.

Zdroj : https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/197259/pocta-pro-matusku-excelentni-bohus-matus-ho-kdysi-rozplakal.html

 

Mohlo by vás zajímat...