Český ples 2022

Český ples znovu ožil:

Jedna z nejslavnostnější událostí roku Česky ples po dvouleté pauze se znovu vrátil do Obecního domu. Slavné osobnosti se předháněli, kdo je lépe oblečen, kdo umí lépe tančit, kdo bude nakonec hvězdou večera. Na lidech bylo poznat, že jsou rádi za trochu té zábavy a dobrého jídla po událostech posledních dní ohledně agresi na Ukrajině. Sálem vládla skvělá nálada, ke které dopomáhali zpěváci v čele s Helenou Vondráčkovou (74). Ta rozparádila všechny přítomné.

Po covidové pauze, kvůli které musel být Český ples dvakrát zrušen, se znovu v Obecním domě v Praze natáhl červený koberec, připravily se ty nejchutnější mňamky a noblesu celému večeru dodal moderátor večera Jan Čenský (60). Ten oproti minulým ročníkům ale nemoderoval po boku Ivety Vítové (38), jak si hosté zvykli, ale vyměnil ji za zpěvačku Šárku Vaňkovou (34).

„Je pravda, že jsem v tomto ohledu tak trochu promiskuitní. Ale Iveta si chtěla kvůli mateřství dát pauzu, tak já věřím, že to zvládnu i se Šárkou,“ vtipkoval před kamerou Expresu Čenský.

„Letos jsem si chtěla ples užít jako divák. Maminky pochopí, že se utrhnout od miminka je opravdu těžké, proto jsem ráda, že jsem se mohla obléct do gala, dát si vínko a dobré jídlo, než se učit scénář,“ smála se Iveta.

Jak se ale ukázalo, volba na stříbrnou SuperStar z prvního ročníku pěvecké soutěže byla trefou do černého. Byť na Šárce bylo poznat, že je lehce nervózní, ale postupem času všechna tréma spadla a s oblíbeným princem tvořili vtipnou dvojici.

A takový ples se nemohl obejít ani bez pořádné muziky, kterou nejdřív zajišťoval zpěvák Bohuš Matuš (48). A začal pěkně z ostra, protože si zvolil hity Karla Gotta. To zvedlo ze židle i zapřísáhlé netanečníky, hned se parket zaplnil a bylo i dost takových, kteří nezapomněli zpívat nahlas.

Po dlouhé covidové době, kdy se omezovalo kde co, hosté brali útokem i raut, kde dominovaly kvalitní italské sýry, plněné lilky rajčatovou omáčkou či losos a sushi. K tomu se podávala ta nejlepší červená či bílá vína podle toho, na co měl člověk zrovna chuť.
Největším překvapením večera byla Helena Vondráčková. Ať si každý o ní myslí, co chce, v jejím věku to na pódiu „rozpálila“ takovým způsobem, že všem byla jejich společenská róba malá. Nezdolná energie se přenesla na všechny přítomné a ta pravá zábava mohla začít.
Zdroj : https://www.expres.cz/celebrity/cesky-ples-obecni-dum-jan-censky-sarka-vankova-iveta-vitova-vaclav-knopp-tanec.A220410_102126_dx-celebrity_sal?zdroj=sph_expres

Mohlo by vás zajímat...