Slavní vzpomínali na Borovce (†69), textaře Gotta (†80) a dalších

Jeho písně odolaly času a s přibývajícími lety jsou ještě aktuálnější. Když Jiří Korn (72) na večeru věnovaném textaři Zdeňku Borovcovi (†69) v Divadle Broadway zpíval jeho hit Jednou je hůř, jednou je líp, leskly se v očích diváků slzy. Jako by Zdeněk už před lety předvídal, čím budeme procházet.

V nabitém sále usedla také vdova po geniálním textaři Dagmar Borovcová (87), dcera Lucie Borovec (65), vnuk Matěj Stropnický (38) a vnučka herečka Anna (32). Třetí vnouče Františka (27) byla na jevišti mezi účinkujícími.

Souznění

„Pro mě je to hodně citový večer,“ řekla Blesku Dagmar. Písničky svého muže samozřejmě znala. „Ale když jsem je nyní slyšela jednu za druhou, ve skvělé češtině a stylu, byla jsem dojatá,“ přiznala. I ji velice potěšilo vystoupení Jiřího Korna. Vzpomínala na to, jaký měl její muž ke zpěvákovi pěkný vztah. „Zdeněk říkal, že pro něj moc rád pracuje, protože všechno hned pochopí a zazpívá správně. Měli se moc rádi,“ dodala Dagmar.

Koncert odvysílá ČT

Na koncertu k nedožitým devadesátinám slavného textaře, který zemřel v roce 2001, vystoupili například Daniel Hůlka (53), Marian Vojtko (48), Leona Machálková (54), Heidi Janků (59), Michal David (61), Bohuš Matuš (48) a další. Mimořádně zdařilý večer složený ze samých hitů, natáčela Česká televize a uvede ho na 1. programu 26. února.

Zdroj : https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/700750/slavni-vzpominali-na-borovce-69-textare-gotta-80-a-dalsich-vdovu-dojal-i-korn.html

Mohlo by vás zajímat...